Waarom je voor bamboe jaloezieën moet kiezen!

Bamboe jaloezieën zijn een van de populairste soorten raambekleding in Noord-Amerika en ook in Europa zie je ze steeds meer. De voordelen die ze bieden, zoals natuurlijke isolatie en bescherming tegen UV-stralen, maken ze favoriet bij huiseigenaren die geld willen besparen op hun energierekening. Bamboe is ook milieuvriendelijker dan andere materialen zoals hout of vinyl, omdat het een lagere koolstofvoetafdruk heeft en geen giftige dampen uitstoot als het verbrand wordt. Hier zijn vijf voordelen die je ervan zullen overtuigen dat bamboe jaloezieën ook de juiste keuze zijn voor jou.

1) Ze zijn van nature isolerend

Bamboe is een pseudo-gras, wat betekent dat het de hele dag zonlicht absorbeert en zo je huis verwarmt. Het materiaal heeft een poreusheid van meer dan 50% en houdt de warmte goed vast, waardoor je de thermostaat in de winter niet zo hoog hoeft te laten staan. Maar ze zijn in de zomer ook geweldig in het binnenlaten van koele lucht in je huis door ventilatie. Ook als je al luiken voor je ramen hebt, kan het toevoegen van bamboe jaloezieën je nog steeds aanzienlijk helpen om te besparen.

2) Ze zijn sterk

Als je de jaloezieën goed onderhoudt door de bamboe om de twee jaar met olie te behandelen, gaat deze duurzame raambekleding ongeveer 10 jaar mee. Dat betekent minder tijd kwijt zijn met schoonmaken (je hoeft ze tussendoor alleen maar af te stoffen), minder geld besteden aan vervanging en minder afval op onze stortplaatsen.

3) Ze houden UV-stralen tegen

Als je graag in de zon zit of je meubels wilt beschermen, kunnen bamboe jaloezieën een prima middel zijn om schadelijk ultraviolet licht van de zon buiten te houden. Niet alleen houden ze je huis koeler in de zomer, je voorkomt ook verbleking en beschadiging van bekleding of tapijten. Bamboe jaloezieën zijn meestal behandeld met brandvertragers. Dit betekent dat zelfs als er een vonkje op je vensterbank ontstaat, het je jaloezieën niet zal vernielen.

4) Ze zijn doe-het-zelf vriendelijk

Bamboe jaloezieën zijn uiterst gemakkelijk te installeren en perfect voor doe-het-zelf projecten. Je kunt ze op maat (laten) maken voor je ramen of kiezen voor voorgesneden maten. De laatste optie is ideaal als je er niet te veel werk aan wil hebben, maar gewoon een snelle oplossing nodig hebt.

5) Ze zijn goed voor het milieu

Bamboe jaloezieën zijn een van de meest milieuvriendelijke raambekleding die je kunt kiezen. Ze zijn gemaakt van een hernieuwbare grondstof, bamboe, en ze gaan lang mee. In tegenstelling tot andere materialen zoals hout of vinyl, stoot bamboe geen giftige dampen uit bij verbranding en heeft het een lagere koolstofvoetafdruk. Dit maakt ze een goede keuze voor huiseigenaren die geld willen besparen op hun energierekeningen en hun steentje willen bijdragen aan het behoud van het milieu.

Dus waar wacht je nog op? Het is tijd om je raambekleding te updaten en voor de besparende, milieubewuste huizenbezitter zijn bamboe jaloezieën de beste optie!

Aanbevolen Artikelen