Hoe stel je het perfecte bed samen?

Een mens ligt bijna een derde deel van diens gehele leven te slapen. Het is dan ook geen overbodige luxe om hoge eisen te stellen aan je bed. Een bed waar je niet goed op kunt liggen, kan een belangrijke oorzaak zijn van pijnklachten. Veel mensen vinden het echter lastig om te bepalen wat voor hen het ideale bed is. Dat is niet verwonderlijk want er zijn vele soorten bedden, matrassen, dekbedovertrekken en kussens. Ben jij van plan om binnenkort een nieuw bed te kopen, dan hebben wij hier een aantal handige tips voor je. Als je deze tips in je achterhoofd houdt tijdens het shoppen, weet je zeker dat je het voor jou perfecte bed kunt samenstellen. 

Zorg voor een goede basis

Een bed kiezen begint vaak bij het kiezen van het juiste bedframe. Er zijn vele soorten bedden, maar als je tot wel vijfentwintig jaar van je bed wilt genieten, kies dan voor een boxspring 140×200 of een grotere maat. Het voordeel van dit bed is dat je het geheel aan je eigen wensen kunt aanpassen. De stof die gebruikt wordt voor je bed, kun je namelijk zelf uitkiezen. Er zijn meer dan 140 opties beschikbaar, dus je kunt altijd het bed vinden dat perfect in jouw slaapkamer staat. Kijk ook goed naar de lattenbodem die je voor je bed kiest. Dit is de basis voor je matras en daarom heel belangrijk. Wil jij ook fijn een boek kunnen lezen in bed? Kies dan voor een elektrisch verstelbare lattenbodem. Zo maak je met een druk op de knop een fijne loungeplek van je bed. 

Welk matras heb je nodig? 

Als je kiest voor een boxspring 140×200 dan heb je ook een matras 140×200 nodig. Er zijn vele soorten matrassen en om de juiste keus te maken, moet je weten wat jouw lichaam nodig heeft. Ervaar je nu pijnklachten wanneer je op bed ligt? Dan is dat een teken dat je lichaam onder spanning staat. Zorg er daarom voor dat je nieuwe matras je lichaam daar ondersteuning geeft waar je nu klachten hebt. Hou daarbij ook altijd in je achterhoofd of je een rug- of een zijslaper bent. Heb je het ’s nachts vaak warm? Kijk dan eens naar de extra ventilerende matrassen. Het is namelijk niet nodig om altijd oververhit in bed te liggen. 

Kies voor een comfortabel dekbed

Niet alleen je matras is bepalend voor de temperatuur in bed, je dekbed heeft ook een forse vinger in de pap. Kijk daarom eens naar de diverse soorten dekbedden die er zijn om te kijken welke jou het beste koel kan houden. Je kunt ook altijd voor een vier-seizoenendekbed kiezen zodat je het hele jaar door een geschikte deken hebt om onder te slapen. Nooit te warm, nooit te koud. 

Aanbevolen Artikelen