7 manieren om je huis groter te laten lijken

Als je huis een beetje krap aanvoelt, zijn er genoeg manieren om het groter te laten lijken. Dit artikel laat je 7 eenvoudige trucs zien die iedereen vandaag nog kan toepassen. Het is misschien niet genoeg om een nieuw huis te kopen, maar het is zeker het proberen waard!

1) Gebruik grote meubels

De eerste stap om je huis ruimer te laten aanvoelen is het gebruik van meubels die veel ruimte innemen. Grootschalige meubels zijn onder meer oversized banken, fauteuils en salontafels. Je hoeft echter geen knusheid op te offeren voor ruimtelijkheid! Ga voor zachte stoffen zoals fluweel of ribfluweel als je je zorgen maakt over het gebrek aan kussens.

2) Houd de muren kaal

Wil je je huis rommelvrij houden? Probeer eens een geheel witte look. Alles wat je nodig hebt is wat verf en vrije tijd! Een beetje creativiteit kan ook geen kwaad – denk aan het schilderen van de binnenkant van een al bestaande rekken.

3) Gebruik verlichting

Verlichting is de sleutel als je je huis wilt opfleuren! Denk erover om grote staande lampen of zelfs bovenlichten in je woonkamer te installeren. Het lijkt misschien een onpraktische oplossing, maar je haalt er beslist het meeste uit de weinige ruimte die je hebt! Een andere mogelijkheid is het gebruik van kaarsen. Ze zijn erg trendy op het moment en ze maken elke kamer zeker stijlvoller.

4) Gebruik spiegels

Grote spiegels zijn waarschijnlijk de populairste manier om je huis groter te laten lijken. Je kunt zelfs gaan voor kleinere, vierkante, zoals de Laurier serie van Boca do Lobo. Ze kunnen opgehangen worden aan de muur of op een plank geplaatst.

5) Creëer verschillende niveaus

Het creëren van meerdere niveaus in je huis is een andere geweldige manier om het groter te laten lijken. Je kunt proberen platforms, treden en zelfs ladders toe te voegen! Kaptafels worden ook steeds populairder – ze zijn geweldig als je iets functioneels zoekt maar toch dat wil bereiken ruime uitstraling.

6) Voeg kwarts toe

Kwartsoppervlakken zijn nu helemaal in, en ze hoeven niet altijd op de vloer te liggen! Probeer een vleugje kwarts toe te voegen aan je aanrecht bijvoorbeeld, of zelfs aan je bureau als je vanuit huis werkt. Het is ook perfect voor badkamers, zolang je maar de juiste kleur kiest.

7) Doe wat inspiratie op

Als laatste maar zeker niet de minste, als je je huis groter wilt laten lijken, vergeet dan niet op Pinterest en Houzz te kijken! Deze websites zijn perfect om wat creatieve en praktische inrichtingsideeën te vinden. Het kan immers geen kwaad je te laten inspireren – en wie weet? Misschien bedenk je wel een paar briljante ideeën!

Aanbevolen Artikelen