Welk matras is geschikt voor jou?

Tegenwoordig zijn er vele keuzes qua matrassen. Waar je voorheen makkelijk een keuze had gemaakt is het hedendaags een stuk moeilijker. Een groot voordeel hiervan is wel dat je matrassen hebt die beter bij jouw persoonlijke slaaphouding en wensen passen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan in dit artikel meer over de verschillende matrassen. Wie weet kan je daarna een geschikt matras vinden.

Hybride

Naast hybride auto’s heb je nu ook hybride matrassen. Dit is een matras dat deels uit pocketveren bestaat en deels uit traagschuim of latex. Sommige hybride matrassen bestaan zelfs uit nog meer verschillende soorten vulling. Dit zorgt voor een goede ondersteuning, waarbij je drukpunten hebt op je gehele lichaam. Het hybride matras is door de uitstekende ondersteuning ideaal als je rugklachten hebt.

Traagschuim matras

Een groot voordeel van een traagschuim matras is dat het goede ondersteuning geeft aan je lichaam. Dit komt doordat het zich vormt naar je lichaam. Dit matras reageert ook op warmte. Hierdoor wordt het matras zachter. Als je van zachte matrassen houdt is dit matras perfect voor jou. Dit matras gaat ook vaak meer dan 10 jaar mee. Dit is een geschikt matras voor zijslapers.

Koudschuim matras

Zweet je snel tijdens je slaap? Dan is een koudschuim matras mogelijk een betere optie voor je. Dit soort matras ventileert beter en het voelt ook koel aan. Hierdoor wordt dit soort matras als erg comfortabel ervaren. Bovendien gaat het koudschuim matras erg lang mee, waardoor het een goede prijs/kwaliteit-verhouding heeft. Dit soort matras is geschikt voor alle soorten slaaphouding. Kies dit soort matras als je een matras zoekt voor lange termijn; het gaat namelijk 12 tot 15 jaar mee.

Latex matras

Een latex matras is wat duurder dan de standaard matrassen, maar dit is het wel waard. Dit soort matras is erg comfortabel en ook soepel. Latex matrassen worden van verschillende soorten latex gemaakt, namelijk natuurrubber en synthetisch latex. Doordat een latexmatras een druk verlagende werking heeft kan het zich goed aanpassen aan de vorm van je lichaam. Een andere groot voordeel van een latexmatras is dat het geen voedingsbodem is voor schimmels, huisstofmuit en andere bacteriën, wat het een geschikt matras maakt voor als je huisdieren bij je slapen.

Twijfel je nog tussen verschillende matrassen? Dan kan je hier professioneel advies voor krijgen. Je kunt ook proefslapen op een matras. Je mag maar liefst 90 dagen proefslapen! Zo weet je zeker dat het matras bij je past.

Aanbevolen Artikelen