Onderhoud Intex zwembad

De populariteit van Intex-zwembaden en opblaasbare zwembaden is de afgelopen jaren explosief gestegen. Met die populariteit komen belangrijke vragen als: “Hoe onderhoud je een opblaasbaar zwembad?”

Laten we dus, zonder verder oponthoud, ingaan op het onderhoud van een klein zwembad (ook wel een kinderbad, babybad, opblaasbaar zwembad of opblaaszwembad genoemd). 

Een opblaasbaar zwembad schoon houden

Het is belangrijk om vuil, puin en andere organische verontreinigingen uit jouw zwembad te houden om gezond water te behouden. Huisdieren en andere dieren mogen niet worden toegelaten in of bij een opblaasbaar zwembad.

Dit helpt het verontreinigingsniveau op een beheersbaar niveau te houden en voorkomt ook het risico dat scherpe teennagels jouw opblaasbare zwembad doorboren en verpesten. Om het vuil in jouw zwembad aan te pakken, kun je de hier onderstaande apparatuur en accessoires gebruiken.

Zwembad blad net

Poolbladnetten zijn er in een aantal verschillende varianten. Bladharken zijn de grotere versie, gemaakt van magere netten die in een diepe zak zijn genaaid. Bladharken kunnen grote hoeveelheden vuil uit het zwembad scheppen. Aan de andere kant zijn bladafschuimers de platte stijl van een gaasnet en zijn ze handig voor het afschuimen van het oppervlak van het zwembad.

Met de telescopische pole maak je gebruik van een geavanceerd techniek voor het gebruik van zwembadbladen, maar voor een klein kinderzwembad kun je het net gewoon op een pole aansluiten en het over het oppervlak slepen of voorzichtig over de vloer trekken. Je kunt het ook zonder pole gebruiken als het zwembad klein genoeg is.

Zwembadafdekking

Zwembadafdekkingen zijn goed voor het onderhoud van een klein zwembad of kinderbad. Eerst en vooral helpen ze om vuil buiten te houden en kunnen ze helpen voorkomen dat dieren van het zwembadwater drinken. Stevige afdekkingen helpen ook de verdamping te verminderen, wat behoorlijk merkbaar is in een klein zwembad tijdens de heetste delen van de zomer. 

Sommige Intex modellen of opblaasbare zwembaden hebben afdekkingen beschikbaar die mooi en knus over de bovenkant van het zwembad passen. Een alternatief is het gebruik van een kleine zonnekap, die ook een beetje warmte aan het water kan toevoegen en het zwemseizoen met een paar weken kan verlengen. Je kunt ook een standaard zeildoek en een paar gewichten gebruiken om het op zijn plaats te houden.

Zwembadstofzuiger

Kleine stofzuigers zijn enorm handig voor het verwijderen van grote hoeveelheden vuil uit elk zwembad. Voor lommerrijke zwembaden met veel vuil, sluit je en tuinslang en een pole aan op een bladblazer of je gebruikt gewoon een op batterijen werkende Leaf Vac om vuil op te vangen.

Er is ook een kleinere versie beschikbaar in de Intex Pool Maintenance Kit. Een andere manier is om een ​​oplaadbare stofzuiger op batterijen te gebruiken, zoals de Intex Handstofzuiger of een andere compacte handstofzuiger voor zwembaden.

Zwembadfilter

Eén van de gemakkelijkste manieren om te zorgen voor een schoon en gezond zwembad is om elke dag te zorgen voor voldoende circulatie en filtratie. Dit kan alleen worden bereikt met behulp van een zwembadfilter. Filters helpen bij het verwijderen van fijn vuil dat niet kan worden verwijderd door skimmernetten of kan worden gemist door zwembadstofzuigers. Bij een zwembad kopen  zijn deze tips wellicht handig.

Aanbevolen Artikelen