Jouw tuin veranderen in een groene oase

Je tuin is het verlengde van je woning. Het is een extra leefruimte in de buitenlucht. Je wilt deze ruimte daarom vanzelfsprekend optimaal benutten. Is jouw tuin momenteel een kale bruine vlakte? Of is jouw tuin onbegaanbaar door de grote hoeveelheid onkruid? Dan is het tijd om jouw tuin onder handen te nemen. Investeer in mooie planten en verander jouw tuin zo in een sfeervolle groene oase!

Kant-en-klaar plantenpakket kopen

Het aanleggen van een mooie groene tuin kan best lastig zijn. Want welke planten kun je het beste aanschaffen. Is die ene plant die jij zo mooi vindt wel geschikt voor een schaduwrijke plek? En hoe snel groeien de planten die je bij elkaar wilt gaan zetten? Het zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden. Het aanleggen van een mooie tuin is dus minder eenvoudig dan het lijkt. Gelukkig zijn er borderpakketten verkrijgbaar. Dit zijn kant-en-klare plantenpakketten. Deze pakketten zijn voorzien van allerlei verschillende soorten vaste planten. De pakketten zijn zorgvuldig samengesteld. Zo weet je zeker dat de verschillende planten op alle vlakken goed bij elkaar passen. Dankzij deze kant-en-klare plantenpakketten is het aanleggen van een mooie groene tuin ineens een stuk eenvoudiger.

Groenblijvende haagplanten plaatsen

Heb jij jouw borders voorzien van mooie borderplanten die goed bij elkaar passen? Dan zal jouw tuin er al direct anders uitzien. De basis voor een mooie groene tuin is hiermee gelegd. Maar wanneer de herfst zijn intrede doet, kan de tuin kaal ogen. Veel bomen en planten verliezen hun bladeren waardoor het geheel er grauw uitziet. Gelukkig heb jij hier zelf invloed op uitoefenen. Jouw tuin hoeft in de wintermaanden geen saaie kale vlakte te zijn. Met de juiste beplanting kan jouw tuin ook in de herfst- en wintermaanden fraai ogen. Hoe precies? Door groenblijvende haagplanten in jouw tuin te planten! Kies bijvoorbeeld voor de Japanse hulst. Deze populaire haag blijft het gehele jaar door mooi groen. Zo kun jij het hele jaar van jouw tuin genieten.

Bodembedekkers als preventiemiddel tegen onkruid

Is jouw tuin voorzien van mooie nieuwe planten? Staan de haagplanten in de grond? En zijn de borderplanten in de borders geplaatst? Dan kan het genieten beginnen! Althans, dat zou je denken. Maar helaas gooit onkruid vaak al snel roet in het eten. Onkruid steekt snel de kop op en verspreidt zich eveneens razendsnel. Gelukkig is er een handig preventiemiddel tegen onkruid dat jouw tuin ook nog eens mooi maakt. Het gaat om de bodembedekkers. Ze creƫren een groen geheel en ze zorgen ervoor dat onkruid geen kans krijgt. Deze plantjes zijn dus onmisbaar in iedere tuin.

Aanbevolen Artikelen