4 tips voor een betere veiligheid

Je veilig voelen in je eigen huis is een van de belangrijkste zaken die bijdragen aan je woonplezier. Veiligheid moet dan ook met stip op nummer één staan. Maar hoe zorg je voor een optimale veiligheid in huis? Met deze vier tips kun je dit gemakkelijk teweeg brengen. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van een goed alarmsysteem in je woning en het zorgen voor voldoende verlichting zodat je huis er altijd bewoond uitziet.

1. Beveilig je huis

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat het je overkomt, maar wanneer inbrekers het op jouw woning gemunt hebben wil je er alles aan doen om te voorkomen dat ze daadwerkelijk binnen kunnen komen. Daarom is het verstandig om je woning goed te beveiligen. De makkelijkste manier om dit te doen is door een alarminstallatie aan te schaffen. Hiermee worden verdachte situaties direct gemeld en door het lawaai slaan potentiële indringers snel op de vlucht.

2. Alles op slot

Zorg er ook voor dat je het ongewenste indringers niet te makkelijk maakt. Het klinkt logisch, maar sluit je huis goed af wanneer je de woning verlaat. Ook al is het maar voor een paar minuten. Doe alle deuren op slot en sluit de ramen. Heb je verouderde sloten? Dan is het slim om deze eens te laten vervangen door nieuwe cilindersloten. Deze moderne sloten kunnen vrijwel niet geopend worden met de valse sleutels die vaak gebruikt worden door inbrekers.

3. Zorg voor slimme verlichting

Wanneer je huis een bewoonde indruk geeft zal dit inbrekers al snel afschrikken. Ze gaan namelijk het liefst hun gang in een woning waar niemand aanwezig is, zodat ze er ongestoord met jouw kostbare spullen vandoor kunnen. Zorg daarom voor voldoende verlichting in en om je woning. Je kunt ook lampen aanbrengen met een bewegingssensor die aangaan op het moment dat er iemand in de buurt komt. Deze zijn vooral handig voor buiten het huis en in de tuin.

4. Installeer rookmelders

Naast schade door inbraak is ook brand een groot potentieel risico voor woningen. Plaats daarom rookmelders in huis zodat je op tijd gewaarschuwd wordt als er ergens brand uitbreekt. Het is aan te raden minstens één rookmelder in de hal op elke verdieping van de woning te plaatsen, zodat elke etage is beveiligd tegen rook. En heb je een houtkachel of een open haard? Installeer dan meteen ook een koolmonoxidemelder, zodat je direct een melding krijgt wanneer er schadelijke koolmonoxide vrijkomt in jouw huis.

Aanbevolen Artikelen