Met deze tips creëer je jouw droombadkamer

Als het om onze badkamers gaat, hebben de meesten van ons een duidelijk idee voor ogen van hoe we ze zouden willen hebben. Misschien heb je gedroomd van een luxueuze spa-achtige oase met een groot jacuzzi bad en een regendouchekop, of misschien is je ideale badkamer meer minimalistisch met strakke, moderne lijnen en alleen het allernoodzakelijkste. Hoe je droombadkamer er ook uitziet, hier zijn enkele tips om hem werkelijkheid te laten worden!

Begin met een open plattegrond

Een van de beste manieren om een visueel aantrekkelijke en efficiënte badkamer te maken is om te beginnen met een open plattegrond. Open ruimten geven een kamer een ruim, luchtig gevoel en laten ze ruimer lijken dan ze in werkelijkheid zijn, terwijl gesloten ruimten de neiging hebben benauwder te zijn. Probeer, waar mogelijk, geen losse kasten in je badkamer te plaatsen die de flow van de ruimte belemmeren. Berg je handdoeken liever op in een kast buiten de badkamer. Als je huis deze ruimte niet heeft, niet getreurd! Je kunt altijd rekken inbouwen voor extra bergruimte die past binnen je badkamer.

Gebruik een mix van materialen

Een badkamer die gevuld is met een verscheidenheid aan verschillende texturen en kleuren heeft de neiging veel unieker en uitnodigender aan te voelen dan een die slechts uit een of twee elementen bestaat. Probeer zoveel mogelijk verschillende soorten oppervlakken in te bouwen, zoals porseleinen tegels, glazen kasten, natuursteen, enz. Als je in de hele ruimte gelijksoortige badkamermeubels gebruikt (zoals allemaal houten kasten), zorg er dan voor dat je de gebruikte houtsoort varieert om een interessante ruimte te creëren.

Integreer je favoriete stijl(en)

Als je van victoriaanse architectuur houdt maar ook af en toe van moderne meubelontwerpen geniet, probeer dan manieren te vinden om beide stijlen in je nieuwe badkamer te verwerken! De beste manier om dit te doen is te experimenteren met verschillende kleurenschema’s en thema’s die de belangrijkste inrichtingsstijl van de kamer omringen, zoals het matchen van een behangrand in Victoriaanse stijl met een modern douchegordijn, of het schilderen van een accentmuur in een tint donkerpaars en er zwart-wit foto’s op tentoon te stellen.

Verbind verschillende ruimtes

Als jouw badkamer grenst aan een eigen buitenpatio/tuintje, overweeg dan om de binnen- en buitenruimten met elkaar te verbinden. Dit kun je doen door mini potplanten in je badkamer te zetten of door er eigenzinnige meubelstukken in te verwerken, zoals een rieten stoel of een gepolijst betonnen bankje. Een andere mogelijkheid is om aan één kant van je badkamer ramen van vloer tot plafond te plaatsen, zodat je elke keer als je je badkamer binnenstapt de tuin in kijkt en de verbondenheid met buiten kan voelen.

Voeg persoonlijke accenten toe

Als je je badkamer echt als je eigen badkamer wilt laten voelen, vul hem dan met voorwerpen die je aan jezelf en je interesses doen denken. Badkamers zijn de perfecte plaats voor ingelijste foto’s van vrienden en familieleden, souvenirs van vroegere reiservaringen, of antieke beeldhouwwerken uit verschillende landen van de wereld. Er zijn geen grenzen aan de soorten voorwerpen die je in een badkamer kunt plaatsen – de enige vereiste is dat ze een bijzonder tintje geven aan je dagelijkse routine!

Aanbevolen Artikelen