EPDM als sterke dakbedekkingssoort

EPDM is een rubbersoort die op steeds meer daken in Nederland verschijnt. Van daken van woningen tot schuurdaken. EPDM is een populaire dakbedekkingssoort. Deze populariteit is vanwege de weerbaarheid van het materiaal goed te verklaren. EPDM is een zeer sterke rubbersoort. Dit materiaal is bestand tegen alle weersomstandigheden. EPDM leent zich dan ook uitstekend als dakbedekkingssoort. Ben jij op zoek naar een nieuwe dakbedekking van goede kwaliteit? Kies dan voor een EPDM dak!

Dit zijn de voordelen van EPDM

Zoals gezegd is EPDM folie een materiaal waarmee veel daken worden bekleed. En dat is vanwege de hoogwaardige kwaliteit logisch. De dakbedekking zorgt ervoor dat je binnen droog en tochtvrij kunt zitten. Het is daarom belangrijk dat de dakbedekking is gemaakt van een sterk materiaal. De dakbedekking levert immers een belangrijke bijdrage aan jouw wooncomfort. Bovendien is een EPDM dakbedekking niet alleen een goede investering voor de korte termijn. Ook op de lange termijn werpt de aanschaf van deze dakbedekking zijn vruchten af. De dakbedekking gaat namelijk tot wel vijftig jaar mee. Dit zijn eigenlijk al genoeg redenen om te kiezen voor een EPDM dakbedekking. Maar er is meer. Ook de gebruiksvriendelijkheid van een EPDM dakbedekking draagt bij aan de populariteit. Jij kunt jouw EPDM dakbedekking namelijk zelf plaatsen. 

Onmisbare materialen voor de plaatsing

Bij de plaatsing van een dakbedekking denkt men vaak direct aan dakdekkers met branders. Deze associatie is niet onterecht. De traditionele dakbedekkingssoorten moeten namelijk inderdaad met branders door professionele dakdekkers worden bevestigd. Maar dit is bij een EPDM dakbedekking anders. Een dakbedekking die is gemaakt van EPDM hoeft niet te worden vast gebrand. Deze rubbersoort dient te worden vastgelijmd. Voor deze bevestiging zijn dan ook geen professionele dakdekkers nodig. Jij kunt met deze dakbedekkingssoort besparen op de kosten omdat je de dakbedekking zelf kunt plaatsen. Wel is het belangrijk dat je de juiste materialen aanschaft. Je moet hierbij denken aan het dakbedekkingsmateriaal, EPDM lijm, daktrimmen en uiteraard EPDM kit voor de afwerking. 

Waarop kan EPDM worden bevestigd?

Een EPDM dakbedekking kan perfect dienen als bekleding van het dak van jouw woning. Maar het is ook mogelijk om deze rubbersoort als dakbedekking op jouw schuur te plaatsen. De EPDM dakbedekking is niet alleen gemakkelijk aan te brengen. De dakbedekking is ook nog eens heel breed toe te passen. Je kunt de dakbedekking namelijk op tal van verschillende soorten ondergronden plaatsen. Van beton, zink en metaal tot hout en OSB platen. Op welke ondergrond wil jij jouw dakbedekking aanbrengen? Schaf in ieder geval het speciale EPDM pakket aan. Hiermee wordt het verlijmen van jouw EPDM dakbedekking nog makkelijker!

Aanbevolen Artikelen