4 miljoen euro voor het voormalig optrekje van James Dean

Heb je nog ergens zo’n 4 miljoen euro liggen én ben je op zoek naar een woning met geschiedenis? Dan hebben we wat leuks voor je. Het voormalige huis van de beroemde acteur en icoon James Dean staat te koop voor een vraagprijs van 4 miljoen dollar.

Het huis in Spaanse stijl van 4.000 vierkante meter heeft drie slaapkamers en vier badkamers, verdeeld over twee verdiepingen. De eengezinswoning werd gebouwd in 1927 op een dubbele kavel van in totaal meer dan 11.600 vierkante meter, volgens de website waar het huis wordt aangeboden.

Tijdloze materialen

Het interieur bestaat uit een combinatie van klassieke, tijdloze materialen en moderne marmeren elementen, en ‘de beste apparaten die je kunt vinden, technologie die bij je past’, zoals makelaar Eric Lavey, partner en directeur van The Agency het omschrijft. “Je geniet van de moderne voorzieningen van vandaag terwijl je je bijna 100 jaar waant in een huis vol charme.” Het huis heeft drie parkeerplaatsen op de oprit en een carport. Het heeft daarnaast drie open haarden, evenals centrale verwarming en centrale multi-zone koeling. De achtertuin heeft een verwarmd privézwembad.

Het huis was het eerst eigendom van Hal B. Wallis, een uitvoerend producent in de vroege dagen van de filmstudio Warner Bros. In de loop van zijn carrière speelde Wallis een rol bij het produceren van meer dan 40 films, waaronder “Casablanca” (1942). Wallis en zijn familie woonden daar vanaf het moment dat het huis in de jaren vijftig werd gebouwd. Hij reisde, vermaakte en had af en toe hulp nodig in het hele huis. Een klusjesman die hij wel aardig vond was de weinig bekende acteur James Dean.

James Dean

Een jaar of twee woonde Dean in het gastenverblijf van de familie. De eenheid werd later bevestigd aan de rest van het huis en is een van de huidige suites met drie slaapkamers van het huis. Wallis organiseerde feestjes voor zijn collega’s in de entertainmentindustrie. Op die manier ontdekte een castingdirecteur Dean, zegt Mr. Lavey. Zes weken later gooide de regisseur de jonge acteur in ‘Rebel Without a Cause’, de film die de jonge acteur naar een kortstondig sterrendom lanceerde. Dean stierf een paar maanden later in een auto-ongeluk, vóór de release van de film.

Het huis werd later bewoond door actrice Doris Roberts, een ster op de populaire Amerikaanse sitcom “Everybody Loves Raymond,” die daar 41 jaar heeft gewoond en de woning niet heeft gerenoveerd. Het huis is in 2017 door de huidige eigenaar gekocht voor $2 miljoen, volgens eigendomsrecords. De naam van de eigenaar is niet bekend, maar wel is duidelijk dat hij een productie-ontwerper is en dat hij ‘in ons vak bekend staat als iemand die de vinger aan de pols houdt van waar Hollywood naar smacht’.

Aanbevolen Artikelen