Nieuwe laminaatvloer aanschaffen

Ga jij binnenkort verhuizen en ben je op zoek naar een vloer voor in jouw nieuwe huis? Of is de vloer in jouw huidige woning aan vervanging toe? Dan biedt een laminaatvloer in allebei de gevallen uitkomst. Laminaat is tijdloos, stijlvol en gebruiksvriendelijk. Het is dan ook goed te verklaren waarom laminaat zo populair is in Nederland. Voor welke laminaatvloer kies jij?

Tijdloze vloer van goede kwaliteit

In veel Nederlandse woningen zie je een laminaatvloer terugkomen. Dit heeft alles te maken met de vele voordelen van deze vloersoort. Op de eerste plaats is laminaat tijdloos. Het is een vloersoort die in ieder interieur geïntegreerd kan worden. Of je nu een moderne, landelijke of industriële inrichting hebt, maakt niets uit. Laminaat is altijd een goede keuze. Je kunt laminaat namelijk in allerlei verschillende kleuren verkrijgen. Hierdoor kun je altijd een laminaatsoort vinden die past bij jouw interieur. Een laminaatsoort die momenteel het meest populair is betreft het visgraat laminaat. Zoals de terminologie eigenlijk al doet vermoeden is dit een laminaatsoort met een visgraatmotief. De planken worden in een visgraatvorm gelegd. Dit zorgt voor een speels effect. Een laminaatvloer biedt eindeloze mogelijkheden. 

Mooie plinten om het geheel compleet te maken

Heb jij een laminaatvloer in een kleur gevonden die aan jouw wensen voldoet? Dan ben je al een stap dichterbij een mooie basis voor jouw interieur. Echter, met enkel de aanschaf van de laminaatvloer ben je er nog niet. Om het geheel compleet te maken, is namelijk ook de aanschaf van mooie plinten essentieel. De plinten zorgen ervoor dat de vloer er netjes afgewerkt uitziet. Zou je geen plinten plaatsen? Dan zou je hiermee de uitstraling van de vloer teniet doen. Met mooie bijpassende plinten komt jouw laminaatvloer beter tot zijn recht. Bovendien zorgen de plinten voor een bescherming van jouw vloer en muren. Kies je voor overzetplinten? Dan hoef je de eventuele huidige plinten niet eens te verwijderen, wel zo gemakkelijk! 

Ondervloer onder het laminaat aanbrengen

Met het uitzoeken van een laminaatvloer met bijpassende plinten ben je al een heel eind. Maar in dit plaatje ontbreekt nog iets, namelijk: de ondervloer. Een ondervloer is onmisbaar als je een laminaatvloer gaat leggen. Een ondervloer zorgt voor geluiddemping. Dit is wel zo plezierig als je in een appartementencomplex woont. Vaak is een goede ondervloer met het oog op eventuele geluidhinder ook verplicht in flats. Maar ook als je in een ander soort woning woont, is een ondervloer bij laminaat belangrijk. De ondervloer zorgt namelijk voor extra isolatie. Heb je vloerverwarming? Let er dan wel altijd goed op dat de ondervloer hiervoor geschikt is in verband met warmtedoorlating. 

Aanbevolen Artikelen