Hoe maak je een hal gezellig?

De hal is de eerste plaats die je ziet als je een huis binnenloopt. Toch wordt de hal bij de inrichting nog vaak overgeslagen. Het is vaak een kleine ruimte en wordt alleen gebruikt om door te lopen. Maar het is een gemiste kans. Een hal kun je heel gezellig maken. We geven je graag een aantal tips waarmee jij je hal kunt inrichten tot een gezellige plaats in huis.

Raamdecoratie

Heeft de hal een raam of heb je glas langs één of beide kanten van de voordeur? Hang raamdecoratie op! Er is veel keuze uit verschillende soorten raamdecoratie zodat je altijd iets vindt dat bij jouw smaak en de stijl van je interieur past. Heb je ramen met kunststof kozijnen? In kunststof kozijnen wil je natuurlijk niet boren. Raambekleding bij kunststof kozijnen monteer je dus op de muur. Dit wordt ook wel ‘op de dag’ genoemd. Dit werkt alleen bij een standaard / vast raam. Heb je een draai-kiepraam? Houd dan rekening met het uitstekende deel van het raam in de kantelstand.

Je kunt raamdecoratie ook op het raam plaatsen. Dit kan met top down bottom up plisségordijnen. Kies hierbij ook voor klemsteunen, zodat de gordijnen goed blijven zitten als het raam open gaat.

Tafeltje

Een tafeltje of dressoir in de hal is een uitkomst als je wat meer ruimte hebt. Je kunt er de autosleutels of tas op leggen als jij je jas uittrekt, een leuk plantje op plaatsen of een grote vaas met (droog)bloemen neerzetten die je liever niet op de grond zet in verband met huisdieren of jonge kinderen.

Kapstok

Geen hal zonder kapstok! Want waar laat je anders je jas? Kies voor een ruime kapstok als je wat meer (muur) ruimte hebt zodat jassen vrij van elkaar kunnen hangen. Handig als je jas nat is van de regen buiten, of als die aardige tante op bezoek komt met dat enorm zware parfum dat in alle jassen gaat zitten. Een kapstok met een hoedenplank is niet alleen handig voor hoeden, maar ook op een leuk vaasje of beeldje op te zetten of een gezellige guirlande over te hangen.

Plantjes

Een beetje groen in de hal geeft extra gezelligheid. Kijk wel goed naar hoeveel licht er de hal binnen komt en pas daar het soort plant op aan. Kies dus geen plant die veel licht nodig heeft als je hal wat donkerder is. Ook is een hal niet in iedere woning verwarmt, en moet het plantje dan dus tegen lagere temperaturen kunnen.

Spiegel

De hal gebruik je niet alleen om binnen te komen maar ook om naar buiten te gaan. Een spiegel is ideaal om te kijken of je haar of je jas goed zit voordat je de deur uit gaat. Bovendien laat het spiegelende effect de vaak kleine hal groter lijken.

Aanbevolen Artikelen